Formino I 5 tips voor een geslaagde gevelrenovatie

5 tips voor een geslaagde gevelrenovatie

27 Augustus 2021

Ziet je gevel er verouderd uit? Vallen de voegen uit je metselwerk? Vertoont je crepi vochtplekken? Zitten er scheuren in? Is het in de winter veel te koud binnen en in de zomer te heet? Allemaal tekenen dat je gevel dringend aan renovatie toe is! Maar hoe pak je dat aan?

 

Zorg voor een goede basis 

Het heeft geen zin om een laagje verf te leggen of je gevel te bekleden met hout of aluminium als de ondergrond helemaal niet in orde is. Controleer dus eerst goed de ondergrond voor je je nieuwe gevelbekleding plaatst.

 

Investeer in kwaliteit

Goedkope oplossingen gaan minder lang mee. Bespaar je het geld én de tijd om over een paar jaar opnieuw te moeten renoveren. Een gevelrenovatie is absoluut een investering, maar één die zijn geld meer dan waard is. Het hoeft ook niet noodzakelijk superduur te zijn. Kies slim: ga voor aluminium gevelbekleding die je zelf kan plaatsen

 

Bespaar kosten: plaats zelf

Wil je toch ergens op besparen? Kies dan voor gevelbekleding die je makkelijk zelf kan plaatsen. Het Easy Align systeem van Formino is een aanrader: de alu gevelbekleding kan sneller worden geplaatst doordat er geen ingewikkeld meetwerk aan te pas komt. 

 

Vermijd hetzelfde probleem

Heb je nu te kampen met vochtproblemen? Ga dan voor een systeem met de nodige ventilatie. Wist je dat de aluminium gevelbekleding van Formino een dubbel geventileerd systeem is? 

 

Kies functioneel én mooi

Een duurzame gevel is niet per definitie volledig naar jouw smaak. Tegenwoordig kan je mixen en matchen met gevelsteen en crepi, crepi en hout of aluminium, en zelfs gevelsteen en aluminium. Ga vooral voor wat werkt én wat je mooi vindt. 

 

Op zoek naar een duurzame manier om je gevel te renoveren? Ga voor de aluminium gevelbekleding van Formino: vraag vrijblijvend een offerte aan!

 

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?