Formino I De ultieme fusie van hout en aluminium: een duurzame, maar warme tuindeur en -afscheiding

De ultieme fusie van hout en aluminium: een duurzame, maar warme tuindeur en -afscheiding

10 Maart 2023

Hoewel Evelien Debruyne als Clinical Specialist bij Promedionics – verdeler van medische producten vanuit Brussel en Hooglede – vaak onderweg is, vormt haar woning in Menen sinds de aankoop ervan 2 jaar terug de plek waar ze samen met haar man tot rust komt. Na het op smaak brengen van de binnenkant van het pand, was in de lente van 2022 ook de heraanleg van de tuin aan de beurt. Voor het afbakenen van de zijwand via panelen en een hoge tuindeur moest de oorspronkelijke voorkeur voor hout na een bezoek aan de Formino-showroom plaats maken voor de fusie van hout en aluminium.

 

 

Een woning als spiegel van smaak

 

Hoewel functionaliteit bij de aankoop van een woning primordiaal is - een lekvrij dak, winddichte muren en uiteraard ook de nodige elektrische en sanitaire voorzieningen - wil het oog ook wel wat. Logisch: nagenoeg iedere vastgoedeigenaar streeft ernaar om z’n esthetische voorkeuren te laten reflecteren in (of rond) zijn of haar eigendom. Dat was ook het geval bij Evelien Debruyne uit Menen, die samen met haar man eerst een jaartje nodig had om de binnenkant van hun nieuwe woonst op hun smaak af te stemmen, om daarna (in het voorjaar van 2022) de pijlen te richten op de tuin.

 

"Na een bezoek aan de Formino-showroom raakten we overdonderd door de visuele impact van Fusion, waarbij padoek perfect gebalanceerd wordt met aluminium."

 

 

Een gebalanceerde symbiose van hout en alu

 

“Concreet waren we op zoek naar een stukje tuinafsluiting met hoge tuindeur om de zijkant van onze woning op een knappe manier af te schermen”, blikt Evelien terug. “Initieel was het idee om een houten poort te plaatsen, maar toen we via de man van m’n nicht - een tuinman - in contact kwamen met Formino, hebben we dat beeld terstond bijgestuurd. Na een eerste contact via mail, werd ik vriendelijk uitgenodigd in de showroom. Hier kreeg ik een design te zien - Fusion - dat er perfect in slaagde het karakter van hout te rijmen met de moderniteit en duurzaamheid van zwart gecoat aluminium. Ook m’n man, die ik via Whatsapp enkele foto’s van het ontwerp doorstuurde, was meteen verkocht.”

 

Complementariteit van Fusion & Urban

 

Bij Formino staat complementariteit tussen de verschillende productlijnen voorop. Geen idee is te gek, geen combinatie te verregaand. “En dan is de combinatie van een Fusion-tuindeur (met z’n padoek-latjes) met relatief effen Urban-paneelwanden dan nog braaf te noemen”, is Evelien van oordeel. “Het leek ons visueel interessant, en de mensen bij Formino kwamen ons hier onmiddellijk in tegemoet, door ons te verzekeren dat de combinatie geen enkel probleem kon vormen. "In tegenstelling tot heel wat andere tuinpoorten ziet ook de achterzijde van de Fusion-tuindeur er overigens knap uit, in effen gecoat aluminium."

 

"Het was cruciaal dat de werkzaamheden van de plaatser van de tuindeur perfect zouden zijn afgestemd op die van de tuinaannemer, zodat die laatste nadien nog de afwerking kon uitvoeren. Een kolfje naar de hand van Formino!"

 

 

Coördinatie van de werkzaamheden als een volmaakte choreografie

 

De heraanleg van de tuin van de woning betrof een totaalproject, inclusief een nieuwe oprit met tegels van 1 op 2 meter en dus ook de nieuwe tuindeur. “Om problemen te vermijden was het dan ook cruciaal dat de werkzaamheden van de plaatser van de deur perfect zouden zijn afgestemd op die van de tuinaannemer, zodat die laatste nadien nog de afwerking kon uitvoeren. Hier wist Formino wel raad mee, want razendsnel en zonder oponthoud vond de installatie van de tuindeur in de nazomer van 2022 plaats. Alles is heel vlot kunnen verlopen!”, aldus de tevreden klant.

 

 

Product

2 panelen tuinafsluiting + tuindeur

Uitvoering

URBAN-tuinafsluiting + FUSION-tuindeur

Kleur

RAL 9005 zwart / padoek

Plaatser

Formino

Volume

6 m x 1800 mm

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?