Formino I Een tuinafsluiting én bijhorende bloembak zet onderhoudsgemak in de spotlights

Een tuinafsluiting én bijhorende bloembak zet onderhoudsgemak in de spotlights

8 Juni 2023

Een hobby moeten schrappen omdat je er simpelweg de tijd niet meer voor vindt. Het is velen onder ons niet onbekend, maar er zijn ook voordelen aan verbonden, zo ondervond ook Joël Mawet uit Menen. Hoewel de technisch directeur bij een Franse textieldrukkerij zich best amuseerde met klussen in en rond het huis na de werkdag, ontbreekt het hem sinds z'n promotie twee jaar terug aan tijd om de tuin te onderhouden. En dus opteerden hij en z'n vrouw Ann voor een knappe tuin en bijhorende tuinafsluiting, zij het dan zonder de zorgen aan onderhoud.

 

 

De grenzeloze zoektocht naar meer tijd & comfort

 

"Hoewel ik graag klus in en rondom het huis, bleek het me sinds m'n promotie tot technisch directeur en het vele werk dat daarbij komt kijken veelal aan tijd te ontbreken", steekt Joël Mawet van wal. De 52-jarige ontwerper van opleiding is al 28 jaar professioneel actief bij textieldrukkerij Eurogriffe, gelegen in het Franse Halluin vlak over de Frans-Belgische grens. Ingegeven door dat chronische tekort aan tijd, vatten hij en z'n vrouw het plan op om de vele uren tuinonderhoud in te ruilen voor een onderhoudsvriendelijker alternatief. "In eerste instantie was het vooral de grasmat die zou moeten plaats ruimen voor het synthetische alternatief: kunstgras. Door niet meer herhaaldelijk te moeten maaien en het groenafval te moeten afvoeren, zou ik immers al flink wat tijd weten te besparen."

 

The perfect storm: een geschenk uit de hemel

 

Daar zou het ook initieel bij blijven, maar daar zou een fikse voorjaarsstorm uiteindelijk anders over beslissen. "Door een hevig onweer werd onze bestaande tuinafsluiting simpelweg omvergeblazen", getuigt Joël, al bleek dat niet geheel onverwacht. "De houten tuinafsluiting was immers al 15 jaar oud, terwijl de vochtige Meense ondergrond het hout aan de basis van die afsluiting al behoorlijk aangetast, met herhaaldelijke oplapwerkjes en verfbeurten tot gevolg. Hout en vocht zijn nu eenmaal niet de beste vrienden."


Zo hevig als het onweer huishield, zo rustig gingen Joël en diens partner over de beslissing voor een vervangingsinvestering. "Een nieuwe tuinafsluiting moest sowieso langer meegaan en beter bestand zijn tegen vocht in de ondergrond, maar ook nauwelijks nog onderhoud vergen." Bovendien wenste het koppel - beiden perfectionisten - dat ook de kleur perfect zou zijn afgestemd op die van het tuinhuisje en het schrijnwerk van de ramen. 

 

 

Zo snel kan het gaan

 

Met een opleiding als ontwerper ontbreekt het creatieveling Joël allerminst aan verbeeldingsvermogen. Zo tekende hij z'n hele woning en tuin ooit zelf, al deelt hij die gave om zich een realistisch beeld voor de geest te kunnen halen aan de hand van een plan helaas niet met z'n echtgenote. "Ik had dan wel een idee welke richting ik uitwou, maar er zouden foto's van werkelijke realisaties nodig zijn om m'n vrouw te overhalen voor een bepaalde keuze. Via het internet besloot ik dan ook op zoek te gaan naar foto's van knappe tuinafsluitingen die aan onze eisen konden voldoen", blikt Joël terug.

 

"Een van die mooie beelden bleek van Formino te komen, een specialist in aluminium tuinafsluitingen die niet zo gek ver weg bij ons vandaan lag. Ik besloot die donderdag meteen te bellen, en tot onze verbazing werden we door de vriendelijke dame langs de andere kant van de lijn onmiddellijk uitgenodigd om de dag zelf nog een kijkje te komen nemen in de showroom. Een korte autorit en flink wat opgebouwd enthousiasme later stonden we in de showroom, om zo de mogelijkheden van de tuinafsluitingen live te ervaren. Zo snel kan het dus gaan!"

 

"Het voelde bijzonder aangenaam om in de Formino-productieomgeving te kunnen ontdekken hoe de profielen tot stand komen, hoe ze hun RAL-kleur krijgen..."

 

 

Een blik achter de schermen

 

Meer nog dan louter de showroom zou het een rondleiding in de productieomgeving zijn die Joël & z'n vrouw bevestigde in hun keuze, zo vertelt hij: "Het voelde bijzonder aangenaam om te kunnen ontdekken hoe de profielen tot stand komen, hoe ze hun RAL-kleur krijgen... Nog voor we de werkvloer verlieten, kregen we het perfecte profiel voor onze smaak onder ogen: de URBAN-lijn, die we bovendien ook in exact dezelfde RAL-kleur konden laten spuiten als ons schrijnwerk."

 

 

Een bloembak én geïntegreerde ledverlichting op maat

 

Naast de tuinafsluiting was Joël ook op zoek naar een bijhorende bloembak van, terwijl diens echtgenote aangaf ook geïntegreerde ledverlichting in de palen te verkiezen. "Beide verzoekjes bleken geen enkel probleem ", blikt Joël terug. "Ik hoefde enkel de gewenste afmetingen door te geven - 60 hoog, 70 breed en 2,40 m lang - waarna Formino alles op maat zou produceren met de knappe URBAN-profielen. Ook de geïntegreerde verlichting oogt bijzonder knap."

Nog voor het koppel Kuurne verliet, was de keuze dus al beklonken, waarna een expert van Formino langsging bij het koppel om alles op te meten. "Enkele dagen na ons bezoek aan de fabriek en het bezoekje van de persoon die kwam opmeten, ontving ik een offerte en besloot ik tot bestelling over te gaan. De levering en de plaatsing zou uiteindelijk perfect binnen de vooropgestelde termijn kunnen gebeuren, wat mij een zéér tevreden klant maakt."

 

 

 

Product

tuinafsluiting met geïntegreerde leds en bloembak

Uitvoering

URBAN-profielen

Kleur

RAL 9007 (grijs)

Volume

Deur + 8 panelen 1800 mm breed x 2000 mm / Bloembak 700 x 2500 x 600 mm

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?