Formino I Een tuinafsluiting voor kleine en middelgrote tuinen

Een tuinafsluiting voor kleine en middelgrote tuinen

30 Maart 2021

Wanneer over tuinaanleg gesproken wordt, blijft een tuinafsluiting vaak op de zijlijn. Maar eigenlijk vormt het een perfect geheel met je tuin. Bij grote tuinen is dat ergens normaal, want de omheining zal maar een kleine visuele impact hebben. Maar wat met kleinere tuinen? We geven je graag wat tips!

 

Grote tuinen zijn bij nieuwbouwwoningen allesbehalve veel voorkomend. Veel couranter zijn de kleinere en middelgrote tuinen. Stel jezelf daarom enkele vragen die de esthetiek van je tuin én huis absoluut ten goede zullen komen.

 

Past de tuinafsluiting bij mijn huis?

Tuinafsluitingen met doorkijk passen doorgaans bij elk type woning. Ondoorzichtige tuinafsluitingen hebben vaak een meer uitgesproken stijl. Afhankelijk van het materiaal kunnen ze wel zeer veelzijdig zijn. Denk maar aan aluminium. Dit materiaal leent zich uitstekend voor diverse stijlen. 

 

Geen zorg, met de aluminium tuinafsluitingen van Formino zit je voor élke stijl goed. Doordat de alu omheining in verschillende uitvoeringen beschikbaar is, past ze bij eender welke woning. Ben je fan van strak? Ga dan voor de Urban. Hou je van wat schakering? Dan is de Minimal iets voor jou. Liever een combinatie van aluminium en padoek? Kies de Fusion of zelfs de Double Fusion. Heb je graag wat doorkijk? Dan raden we absoluut Archi aan. Wist je trouwens dat alle Formino tuinafsluitingen beschikbaar zijn in verschillende RAL-kleuren? Zo kan je ze verregaand personaliseren en afstemmen op de ramen en deuren van je woning.

 

Zorgt de tuinafsluiting voor privacy of doorkijk?

Aan de voorkant van het huis kiezen veel mensen voor enige doorkijk. Complete privacy vinden ze doorgaans belangrijker in de tuin. Wist je dat je een aluminium afsluiting van Formino kan voorzien van een deur? Zo kan je de omheining perfect aan de zijkant van je woning laten starten. Aan de voorzijde van je huis behoud je vrij zicht en aan de achterkant scherm je je af van nieuwsgierige blikken.

 

Is de tuinafsluiting niet te overheersend? 

Een kleine tuin met een extra hoge omheining waardoor je niet kan kijken, zorgt voor een beklemmend gevoel. Je wil net je tuin groter laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Opteer daarom voor een halfhoge omheining met enige doorkijk, zoals de Archi van Formino

 

Alu afsluiting voor elke tuin

Een aluminium afsluiting is een meerwaarde voor iedere tuin, groot, middelgroot of klein. Het is een kwestie van de juiste uitvoering te kiezen. En daarbij kunnen wij je absoluut helpen! Heb je graag advies? Neem contact op. Nu al volledig overtuigd van een aluminium tuinafsluiting? Vraag dan vrijblijvend je offerte aan. 

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?