Formino I Hoe kies ik de juiste gevelbekleding?

Hoe kies ik de juiste gevelbekleding?

24 Februari 2021

Denk je eraan om je gevel te renoveren? Of ben je een huis aan het bouwen en is het tijd om je gevelafwerking te kiezen? Stel jezelf onderstaande vragen, zo ben je al een pak dichter bij de juiste keuze. 

 

Hoe wil je dat je gevel eruitziet?

Ben je fan van gevelstenen? Of verkies je een combinatie van gevelstenen en houten of aluminium accenten? Of misschien wil je wel een volledige gevel in aluminium? Denk goed na over wat je zelf het mooiste vindt. Ga eens op wandel in de buurt en bekijk verschillende types gevelbekleding. Zo weet je al snel wat je wel of niet wilt voor je eigen gevel. 

 

Welke kleur moet je gevel zijn?

Heb je al een bepaalde kleur in gedachten voor je ramen? Dan zorg je maar beter dat ook de kleur van je gevel erbij past. Een tip: als je voor aluminium ramen gaat, zorg dan dat de aluminium gevelbekleding uit dezelfde kleur bestaat. Wist je dat je bij de alu gevelbekleding van Formino kan kiezen uit elke RAL-kleur? Zo ben je zeker dat je ramen en deuren perfect dezelfde kleur hebben als je gevel. 

 

Wil je een onderhoudsvrije gevel?

Houten accenten in je gevel brengen vaak onderhoud met zich mee. Sommige houtsoorten moeten namelijk opnieuw geschuurd en gevernist worden. Met aluminium gevelbekleding ben je zeker van een onderhoudsvrije gevel. Dit materiaal is bestand tegen weer en wind, is roestvrij én vuilafstotend. 

 

 

Wil je de gevelbekleding zelf kunnen plaatsen?

Dan ga je best niet voor crepi. Als je een mooi egaal resultaat wilt verkrijgen bij sierpleister, laat je dit beter aan een professional over. Dat zorgt natuurlijk voor extra kosten. Ben je zelf handig of heb je enkele handige Harry’s in de familie of vriendenkring? Dan kan je de aluminium gevelbekleding van Formino perfect zelf plaatsen. 

 

Hoeveel mag je gevel kosten?

Hou je je gevel graag budgetvriendelijk? Hou wel altijd rekening met prijs-kwaliteit. Een gevel moet namelijk een hele tijd meegaan, zonder dat hij verkleurt of dat vocht- of schimmelproblemen zich voordoen. Weet dat aluminium gevelbekleding van Formino een pak duurzamer is dan andere types gevelbekleding.

 

Graag meer informatie?

Neem contact op met Formino, we helpen je graag verder bij je keuze.

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?