Formino I Hoe kies je de geschikte tuinafsluiting?

Hoe kies je de geschikte tuinafsluiting?

24 Februari 2021

Er bestaan heel wat soorten tuinafsluitingen, maar hoe weet je nu welke je het beste kiest? Daarvoor moet je je enkele vragen stellen. We sommen ze hier graag even voor je op zodat je zeker bent van de juiste omheining.

 

Wil je tijd spenderen aan het onderhoud van je tuinafsluiting? 

Heb je geen groene vingers? Zie je het helemaal niet zitten om je haag zelf te scheren, en dat meerdere keren per jaar, elk jaar opnieuw? Groot gelijk, waarom moeilijk als het ook makkelijk kan? Er bestaan absoluut tuinafsluitingen waar géén onderhoud aan te pas komt. Denk maar aan aluminium omheiningen: die hoef je niet te scheren, vernissen, beitsen … 

 

Moet je tuinafsluiting tegen weer en wind bestand zijn?

Een tuinafsluiting die niet goed verankerd is in de grond zal bij de minste windstoot omwaaien. Ons Belgisch klimaat kent de laatste tijd wel meer hevige stormen, dus waarom zou je het risico nemen dat je houten omheining mee de lucht in vliegt of de houten palen afbreken? Als de aluminium afsluiting correct geïnstalleerd werd, zit die stevig in de grond verankerd. Daardoor kan ze niet omwaaien, noch omvergeduwd worden. Nog een enorm pluspunt: aluminium rot niet en kan daarom ook niet afbreken bij serieuze windstoten.

 

Moet je tuinafsluiting voor privacy zorgen?

Wil je vooral een tuinafsluiting kopen die voor privacy zorgt? Dan let je best op de doorkijk. Bij de tuinafsluiting van Formino is er geen opening tussen de palen en de panelen, waardoor je nieuwsgierige blikken tegenhoudt. 

 

Wil je de kleur van je omheining zelf kiezen?

Hou je van de natuur en haar kleuren? Of beslis je liever zelf hoe je afsluiting eruitziet? Met aluminium kies je namelijk geheel zelf welke kleur je omheining heeft. Het aluminium kan worden gepoederlakt in elke RAL-kleur. Ga bijvoorbeeld voor dezelfde kleur van je aluminium ramen of deuren. 

 

Moet je tuinafsluiting functioneel zijn of ook een eyecatcher zijn?

Wil je dat je omheining je tuin gewoon afsluit of wil je ook dat die afsluiting er mooi uitziet? De looks van een haag heb je namelijk niet zelf in de hand: in de zomer kan ze er prachtig uitzien, maar in de winter verliest ze haar bladeren en kan ze er nogal beteuterd uitzien. Misschien ben je meer fan van een tuinafsluiting die er het hele jaar fantastisch uitziet? Dan zijn aluminium omheiningen the way to go! 

 

Helemaal overtuigd van een aluminium tuinomheining? 

Vraag vrijblijvend meer info of een offerte.

 

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?