Formino I In welke fase van het bouwproces bestel je gevelbekleding?

In welke fase van het bouwproces bestel je gevelbekleding?

9 Maart 2021

Gevelbekleding bepaalt het volledige uitzicht van je woning. Je denkt er dus maar beter vroeg in de bouwfase over na hoe je wilt dat je gevel eruitziet. Ga je voor metselwerk of crepi? Wil je er een houten detail aan of eerder aluminium? In de eerste fase van het ontwerp zal je architect met jou de mogelijke gevelbekleding bespreken.

 

Welke gevelbekleding kies je?

Gevelsteen blijft het populairst, maar ook crepi wordt veel gekozen. Alternatieve gevelmaterialen zijn aan een opmars bezig. Sommigen kiezen voor een detail in de gevel, bijvoorbeeld als verlengde van de voordeur of een accent rond de ramen. Anderen houden ervan om een volledige muur te bekleden met bijvoorbeeld hout of aluminium. Heb je zelf geen enkel idee wat je precies wil? Dan zal je architect je vast en zeker bijstaan bij al jouw keuzes.

 

Van bij het eerste ontwerp

Gevelbekleding komt bij een eerste bezoek aan de architect reeds aan bod. We kennen allemaal het Pinterest-fenomeen waarbij we foto’s pinnen van onze favoriete huizen. Sommige architecten zijn er fan van, anderen horen je liever zelf je voorkeuren vertellen. Je architect achterhaalt of je fan bent van bakstenen, eerder voor crepi wilt gaan of toch voor een alternatieve soort gevelbekleding kiest. 

 

Hij of zij leert jouw smaak kennen en stelt dan een bepaalde stijl van woning voor met bijhorende gevelbekleding. Je kan ook samen met de architect enkele stalen van bakstenen, crepi of metalen gevelbekleding bekijken om te zien waar je voorkeur naar uitgaat. Ga je voor een combinatie van bakstenen of crepi met aluminium, dan kan het altijd handig zijn om de twee eens naast elkaar te zien. Zo weet je ineens welke materialen en kleuren matchen. 

 

Alu gevelbekleding van Formino

De aluminium gevelbekleding van Formino is standaard beschikbaar in zwart, maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Zo is het mogelijk om je accentmuur of volledige muur qua kleur af te stemmen op bakstenen of crepi. 

 

De voordelen van aluminium gevelbekleding 

  • Makkelijk in onderhoud

  • Ontzettend sterk materiaal

  • Bestand tegen weer en wind

  • Roest niet

  • Eenvoudig te plaatsen 

 

Fan van een aluminium gevel?

Bespreek het met je architect of vraag nu al vrijblijvend een offerte aan.

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?