Formino I Je gevel dubbel ventileren? Met Formino gevelbekleding!

Je gevel dubbel ventileren? Met Formino gevelbekleding!

29 April 2021

Een geventileerde gevel is nefast voor de kwaliteit van je bakstenen en gevelmetselwerk. Ventilatie zorgt ervoor dat bakstenen sneller en gelijkmatiger drogen. Vocht wordt sneller afgevoerd én je vermindert de kans op vervuiling. Doorgaans worden traditionele gevelsystemen gebruikt, maar bij Formino gaan we voor het dubbele ventilatiesysteem. Wat dat precies inhoudt, ontdek je hieronder. 

 

Een geventileerd systeem voert regen- en condenswater af en is daardoor meer bestand tegen verschillende weersomstandigheden. De lucht die in de spouwruimte circuleert voorkomt dat schimmel, mos of algen zich kunnen vormen. 

 

Dubbel geventileerde gevel

Traditionele gevelsystemen ventileren enkel tussen de verticale en horizontale montagelatten. Bij Formino kiezen we voor een dubbel geventileerd systeem. Dat houdt in dat we een ventilatieopening creëren tussen het houten vakwerk en het dampscherm, maar ook nog eens tussen het aluminium gevelprofiel en het houten vakwerk. Er ontstaat dubbele ventilatie. Zo zorgen we ervoor dat condens sneller afgevoerd wordt. Het vocht hoopt zich niet op, maar kan gemakkelijk ontsnappen uit de gevel waardoor er minder kans is op schimmelvorming en/of vochtproblemen. 

 

Innovatieve, design aluminium bekleding voor je gevel? Ga voor duurzaamheid én maatwerk. Ontdek de verschillende uitvoeringen van gevelbekleding. Kies voor Formino.

Vraag vrijblijvend je offerte aan.

 

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?