Formino I Je tuin afsluiten met een natuurlijke omheining, of toch liever aluminium?

Je tuin afsluiten met een natuurlijke omheining, of toch liever aluminium?

9 Maart 2022

Traditioneel gaan mensen voor een natuurlijke tuinomheining zoals een haag, maar meer en meer stappen ze daarvan af doordat dit ook veel werk betekent. Wat dacht je van een aluminium tuinafsluiting waardoor je onderhoud tot een minimum beperkt? Lees verder, we maken graag de vergelijking voor je.

 

 

Natuurlijke tuinafsluiting

 

Een natuurlijke tuinafsluiting kan een klassieke haag zijn, maar ook een houten vlechtscherm of schanskorven. Stuk voor stuk geven ze je tuin een all natural look. Maar al te vaak wordt vergeten dat zo’n natuurlijke tuinafsluiting ook enkele nadelen met zich meebrengt.

 

 

Een haag als omheining

 

In de zomer ziet die haag er fantastisch uit: de bladeren zijn mooi en vol. Tot ze natuurlijk te veel groeit en er takken beginnen uit te steken. Kom maar op met die zware haagschaar en begin maar aan een heuse karwei. Juist ja, de haag scheren is nu eenmaal geen pretje. In de winter zit je dan ook nog open en bloot, want een haag verliest zijn bladeren. Inkijk verzekerd en ciao privacy.

 

 

Houten tuinschermen

 

Vlechtschermen zijn ook een veel aangekochte omheining. Mooi in het begin, maar het toonbeeld van stevigheid zijn ze niet. Één herfststorm en je vlechtwerk kan al serieus loskomen. Je hebt ook andere types houten schermen. Deze zijn naar onderhoud toe zeer arbeidsintensief. Je moet ze om de twee jaar schuren, oliën, vernissen of beitsen.

 

Schanskorven

 

Een schanskorf dan maar? Hier voorzie je een korf gemaakt uit staaldraad die je daarna vult met stenen of keien naar keuze. Het voordeel hiervan is dat je ze kan verplaatsen. Maar laat ons eerlijk zijn: dat lijkt ons ook wel een zeer zware karwei waarvoor je snel een kraan nodig hebt. Deze stenen zijn ook de favoriete ondergrond voor mos waardoor ze groen worden en je ze dus jaarlijks moet schoonmaken.

 

Aluminium tuinafsluiting

 

Ben je meer het type dat voor onderhoudsgemak opteert? Groot gelijk! Het leven kan al druk genoeg zijn zonder dat je dagen moet werken om je omheining te onderhouden. Een aluminium tuinafsluiting is op en top onderhoudsvriendelijk. Het gepoederlakte aluminium werkt namelijk vuilafstotend, waardoor een sporadische wasbeurt met wat water meer dan voldoende is om eventuele modderspatten te verwijderen. Ze kunnen ook tegen een serieus stootje. Wind, regen en zelfs storm maken geen schijn van kans.

 

Deze alu omheiningen bestaan ook in verschillende uitvoeringen: de maat en de kleur kies je geheel zelf. Ga voor egaal, met schakering of een combinatie van aluminium en padoek.

 

Helemaal overtuigd van zo’n onderhoudsvriendelijke tuinomheining? Vraag vrijblijvend meer info of een offerte.

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?