Formino I Je woning beschermen tegen inbrekers? Dat doe je zo!

Je woning beschermen tegen inbrekers? Dat doe je zo!

19 November 2020

Een stevige tuinafsluiting is een veilige afsluiting

Een afsluiting die niet stevig in de grond verankerd zit, kan niet enkel makkelijk omwaaien, maar kan ook eenvoudig omvergeduwd worden. Niet zo ideaal als je omheining ongewenst bezoek moet tegenhouden. Kies daarom voor een stevige afsluiting. Daarbij is niet enkel de verankering van cruciaal belang, maar ook het materiaal van de omheining. Aluminium staat erom gekend om enorm sterk te zijn. Ook kwaliteit is doorslaggevend. Zo zijn paneelafsluitingen beter dan een gewone draadafsluiting. De Formino tuinafsluitingen uit aluminium zijn dus zeker een duurzame én veilige keuze.

 

Een hoge omheining voor een veilige tuin en huis

Vanzelfsprekend moet een veilige tuinafsluiting hoog genoeg zijn. Een afsluiting van 150 cm is voldoende om kinderen binnen te houden, maar ga toch maar voor minstens 180 cm en zelfs 195 cm of 210 cm als je inbrekers zeker wilt tegenhouden. Hoe hoger je omheining, hoe meer inbrekers ontmoedigd worden om over je hekken te klauteren. Het houdt ook nieuwsgierige blikken tegen. Wanneer dieven niet kunnen binnenkijken, weten ze ook niet of er wel iets interessants te vinden is in je huis.

 

Check wel altijd bij je lokale bestuur welke hoogte de stedenbouwkundige voorschriften dicteren.

 

Kies voor een stevige deur

Je tuinafsluiting mag nog zo hoog en stevig zijn, maar zonder een even sterke deur is het verloren moeite. Inbrekers zullen namelijk eerst kijken of ze via de deur binnen kunnen. Kies daarom een deur in hetzelfde materiaal als je tuinafsluiting.

 

Voorzie verlichting

Hang LED-verlichting aan je aluminium omheining. Bij Formino is deze verkrijgbaar in dezelfde standaardkleur als je omheining. Geen zichtbare kabels, want deze worden discreet weggewerkt in de paal.

 

Wil jij je deze winter extra veilig voelen? Vraag een vrijblijvende offerte voor een aluminium tuinafsluiting.

Neem contact op met Formino via 056 961 961 of info@formino.be.

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?