Formino I Moestuinieren in je Formino plantenbak

Moestuinieren in je Formino plantenbak

23 April 2021

De lente is in het land! Tijd om met je vingers in de aarde te ploeteren. Wist je dat we bij Formino plantenbakken hebben waarmee je de vochtigheid van je potgrond onder controle houdt én die ongedierte en onkruid tegengaan? Lees verder en ontdek enkele tips van onze experts!
 

Tip 1: Kies de juiste ondergrond

 

Hou je van groen in je tuin? Van de geur van frisse munt of rozemarijn zodra je buiten wandelt? Hoog tijd om er werk van te maken! Voor je plantjes koopt, denk je best eerst aan een goede ondergrond. Omdat sommige plantjes maar tijdelijk bloeien en kruiden nogal snel dreigen uit te zaaien, zijn bloembakken en kruidenbakken een uitstekende oplossing. Op deze manier hou je ze onder controle en kan je ze gemakkelijk verplanten.

 

Tip 2: Vermijd overvloedig water

 

Wil je vermijden dat je planten te veel water krijgen? In de plantenbakken van Formino blijft het water niet staan, het kan er perfect door lopen. Nog een extra veiligheid: vul je bloembak eerst met kleikorrels en voeg daarboven pas de teelaarde toe. De kleikorrels zorgen voor een goede doorlaatbaarheid van het water en slaan ook water op. Bij droog weer nemen de planten dat water terug op. 

 

Tip 3: Plant kruiden in de lente

 

Wist je dat sommige kruiden beter aarden wanneer je ze in de lente plant? Momenteel is het de ideale periode om munt, rozemarijn, tijm, citronella, bieslook en lavendel te planten.

 

Tip 4: Kweek je eigen ajuin

 

Zelf uien kweken? Het kan! Aan de kant van de wortels van een ui snij je 1 cm af. Plant deze wortel in je Formino plantenbak. Ga na een tijdje kijken, je zal verbaasd zijn van wat je ziet! Inderdaad, een gloednieuwe ui!

 

Nooit meer onkruid of rugpijn

Nog 2 voordelen? Met onze plantenbakken vermijd je dat slakken aan je planten knagen. Ook onkruid maakt geen schijn van kans. En om het helemaal af te maken: onze plantenbakken zijn zeer lief voor je rug. Doordat ze hoger zijn, hoef je je nooit meer te bukken of lange uren oncomfortabel op je knieën te zitten. 

 

Ontdek alle maten en kleuren

De bloembakken van Formino bestaan in verschillende uitvoeringen: Minimal, Urban en Fusion. Het verschil? De looks! De Minimal en Urban bestaan volledig uit aluminium, waarbij de panelen over elkaar schuiven of volledig vlak zijn. Bij onze Fusion bloembakken krijg je een mix van aluminium en de sterke houtsoort padoek. Het gepoederlakte aluminium beperkt onderhoud tot een sporadische wasbeurt. Gebruik je tuinslang, die heb je toch bij de hand wanneer je in de tuin werkt!

 

Onze bloem- en kruidenbakken zijn beschikbaar in enkele standaardafmetingen en -kleuren. Ze bestaan in een rechthoek of vierkant, in verschillende hoogtes en breedtes. Wil je graag een andere maat of kleur? Dat kan, laat ons maar weten wat je wilt!

 

 

Vraag een offerte voor plantenbakken

Helemaal overtuigd van deze fantastische design en onderhoudsvrije plantenbakken van Formino? Geef ons de afmetingen en het type door dat je graag zou willen, wij bezorgen je een offerte op maat!

 

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?