Formino I Staal, aluminium of hout voor je gevel?

Staal, aluminium of hout voor je gevel?

14 Oktober 2021

Een gevel uit één materiaal vinden de meeste architecten nogal eentonig. Daarom kiezen ze voor een mix van materialen. De meest voorkomende keuzes zijn crepi of gevelsteen gecombineerd met staal, aluminium of hout. Maar wat verkies jij?

 

Stalen gevelbekleding

 

Staal is een sterk, duurzaam en oerdegelijk materiaal. Het is krasbestendig, kan tegen harde stoten en heeft een zeer mooie look. Denk maar aan cortenstaal dat onder invloed van buitenlucht en regen na verloop van tijd roodbruin kleurt. Het roest zit enkel op het oppervlak van het staal en dringt niet door in het materiaal. Je let wel beter op met te veel regen en condens, want vocht aan de binnenzijde kan voor problemen zorgen. Bovendien kan de rode kleur bij regenval vlekken veroorzaken op je terras en zelfs op je kleren. 

 

Houten details op je gevel

 

Je ziet het vaak: houten latjes die de gevel tussen de ramen en de voordeur bekleden. Mooi, maar onderhoudsvrij zijn ze niet. In het begin is hout zeer mooi, maar vergeet niet dat het niet zomaar voor altijd mooi blijft. Als je ze onbehandeld laat, dan krijgen ze snel een groene schijn of kleuren ze grijs. Na een paar jaar zien ze ook af door het weer, waardoor een vernisbeurt wel aan de orde is. Wist je trouwens dat er zich tussen de houten latjes en het dampscherm dat erachter zit snel insecten en andere beestjes kunnen nestelen

 

Gevel in aluminium

 

Een aluminium gevelbekleding is ook enorm sterk én is wel drie keer lichter dan staal. Onderhoud heeft dit materiaal nagenoeg niet nodig. Aluminium panelen zijn aan een serieuze opmars bezig omwille van de zeer gunstige producteigenschappen en de decoratieve mogelijkheden. Je kan er een ganse gevel mee bekleden, maar je kan er evengoed een stuk van je gevel mee bekleden. Bij aluminium van Formino hoef je je trouwens geen zorgen te maken over vochtophoping, want dankzij het dubbele ventilatiesysteem kan vocht makkelijk ontsnappen. Doordat er geen ruimte ontstaat tussen de aluminium panelen krijg je hier totaal niet met vervelende beestjes te maken. 

 

Aluminium for the win

 

Onze voorkeur gaat ongetwijfeld naar aluminium. De voordelen zijn duidelijk: makkelijk zélf te plaatsen, onderhoudsvrij en verkrijgbaar in een uitvoering en kleur naar jouw keuze.


Even overtuigd als wij? Ga voor de aluminium gevelbekleding van Formino: vraag vrijblijvend een offerte aan!

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?