Formino I Wat is aluminium gevelbekleding?

Wat is aluminium gevelbekleding?

28 Januari 2021

Wanneer je in het straatbeeld kijkt, zie je meer en meer aluminium gevelbekleding die gebruikt wordt om een deel van de gevel te accentueren. Maar wat is dat nu precies?

 

 

Aluminium gevelbekleding is een type gevelbekleding die toegepast kan worden op elke soort gevel. De alu profielen worden gemonteerd op een achterliggende houten of aluminium draagstructuur die aan de muur bevestigd is. Het plaatsen ervan gebeurt zeer snel, zeker als je kiest voor alu gevelbekleding van Formino. Daar wordt gewerkt met een gepatenteerd easy cladding systeem. Op voorhand meet je de muur en alu profielen goed uit. Je hoeft niet veel te plannen of schikken op voorhand, je kan meteen beginnen plaatsen.

 

Geïsoleerde en geventileerde gevel

 

De vraag die vaak ter sprake komt wanneer het over alu gevelbekleding gaat, is of dit type gevel al dan niet geïsoleerd is. Het antwoord is ja. De plaats tussen de muur en de aluminium gevel wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Er blijft dan nog een stukje vrije ruimte over, die ervoor zorgt dat de gevel voldoende kan ventileren. Zo vindt ook het regenwater de weg naar buiten. Die ventilatie is zeker nodig, want anders ontstaat condensvorming en schimmelgroei.

 

Verdubbelde isolatiepremie voor gevelisolatie

 

Wist je trouwens dat de Vlaamse overheid de isolatiepremie recent verdubbeld heeft? Wanneer je je gevel renoveert en isoleert kan je daar van genieten. Zeker de moeite waard om te checken!

 

Aluminium gevelbekleding in diverse uitvoeringen

 

Net zoals bij crepi of gevelstenen heb je ook bij aluminium gevelprofielen of -lamellen verschillende mogelijkheden. Een blokvormig profiel doet denken aan lamellen. Je krijgt zo een lijnenspel die je gevel onmiddellijk een andere uitstraling geeft. Ook Rib is mogelijk, daar heb je ook een lijnenspel, maar iets strakker en fijner. Je kan aluminium ook perfect combineren met hout. Bij Formino kiezen we bij de Fusion voor padoek, een zeer duurzame en onderhoudsvriendelijke houtsoort die je niet hoeft te behandelen.

 

Personalisatie mogelijk

 

Bij alu gevelbekleding kan je ook gaan personaliseren. Wil je een ingebouwde parlofoon, creatief omspringen met huisnummers of eender welke andere speciale afwerking in je gevel? Wil je graag ledverlichting integreren in je gevel? Of een brievenbus voorzien? Bij Formino kunnen we dit perfect realiseren, omdat we zelf fabrikant zijn. Alu gevelbekleding is beschikbaar in alle RAL-kleuren.

 

Ontdek alle voordelen

 

Meer voordelen ontdekken van aluminium gevelbekleding? Check ze hier!

 

Graag een vrijblijvende offerte? Vraag ze hier aan!

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?