Formino I Welke functie moet je tuinafsluiting vervullen?

Welke functie moet je tuinafsluiting vervullen?

11 Juni 2021

Ben je van plan om een tuinafsluiting te plaatsen? Denk dan goed na waarom je precies een omheining wil. Speelt privacy een rol? Of wil je je veiliger voelen? Wil je je haag vervangen door een onderhoudsvriendelijke afsluiting? We helpen je verder met enkele aandachtspunten.

 

Kies voor een esthetische meerwaarde

Je houdt van je woning en hoe die er langs de buitenkant uitziet. Doe je huis dan ook alle eer aan en kies een tuinafsluiting die er perfect bij past. Met aluminium kan je alle kanten uit, want dat is beschikbaar in alle mogelijke RAL-kleuren. 

 

Zorg voor visuele privacy

De hoofdreden waarom mensen doorgaans voor een tuinafsluiting kiezen? Privacy! Je tuin is het verlengde van je woning. Net zoals je gordijnen aan je ramen hangt, plaats je in een tuin ook een scherm dat nieuwsgierige blikken tegenhoudt. Visuele privacy zorgt ervoor dat jij je volledig op je gemak voelt in je eigen tuin. 

 

Zoek naar auditieve privacy

Woon je langs een drukke baan? Niet ver van de autosnelweg? Of heb je gewoon luidruchtige buren? Een tuinafsluiting die het geluid dempt is dan zeker een optie om te overwegen. Onze Minimal werkt bijvoorbeeld geluidsreducerend. Dankzij zijn blokvorm worden geluidsgolven gebroken. 

 

Creëer passieve beveiliging

Wil je graag wat extra veiligheid creëren rond je huis en tuin, maar gaat een camerabeveiligingssysteem je net iets te ver? Met een tuinafsluiting vermijd je dat mensen ongewenst binnenkomen. Bovendien zorg je ervoor dat je huisdieren en kleine kinderen ook veilig binnen de omheining blijven. 

 

Ga voor onderhoudsvrij

Heb je een haag en heb je er genoeg van om ze twee keer per jaar te snoeien? Of heb je resoluut beslist dat je nooit voor een haag wilt gaan? Slim, want er bestaan absoluut onderhoudsvrije alternatieven die een meerwaarde zijn voor je tuin. Ga voor een onderhoudsvriendelijke omheining die niet vloekt met de omgeving. 

 

Koop een aluminium tuinafsluiting van Formino

Interesse in zo’n onderhoudsvrije aluminium tuinafsluiting die voor de nodige privacy en beveiliging zorgt? Kies je uitvoering en vraag vrijblijvend een offerte aan

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?