Formino I Welke soorten gevelbekleding bestaan er?

Welke soorten gevelbekleding bestaan er?

27 September 2022

Metalen gevelbekleding

Ligt je keuze voor je gevelbekleding al vast? Of mis je toch nog iets in het aanbod? Wat zou je vinden van een complete moderne look: een gevel in aluminium?

 

De verschillende uitvoeringen

 

Rib: alu lijnenspel

Fan van een lijnenspel? Dan is Rib de perfecte gevelbekleding voor jou! Het aluminium zorgt voor een echte eyecatcher of gaat net mooi op in de rest van je gevel. Alles hangt af van de kleur die je kiest. De kleur van jouw aluminium gevelbekleding kan perfect afgestemd worden op bijvoorbeeld jouw ramen, deuren en tuinafsluiting

 

Block: speels patroon

Onze Block uitvoering bestaat uit een mooie schakering waardoor er een speels patroon ontstaat. Onze alu gevelbekleding kan je perfect plaatsen bij nieuwbouwwoningen en renovatiewoningen. Al onze gevelprofielen kunnen bovendien eenvoudig en snel geplaatst worden dankzij ons gepatenteerde easy cladding systeem.

 

Fusion: alu met padoek

Hou je van de combinatie van een strak materiaal samen met een warmer element? Ga dan voor onze Fusion: gevelbekleding uit aluminium én padoek. Door aluminium af te wisselen met padoek creëer je een warme look voor je gevel. Padoek is een van de meest duurzame houtsoorten. Na verloop van tijd vergrijst dit hout, wat het een extra naturel look geeft. 

 

Accentmuur in alu

De Formino alu gevelbekleding kan je ook als accent gebruiken op de muur. Denk maar aan een stuk tussen de ramen of aan de deur. Een gevel uit crepi met een accent uit aluminium passen bijvoorbeeld perfect samen.

 

De voordelen van aluminium gevelbekleding?

Dit materiaal roest niet, is nagenoeg onderhoudsvrij, is enorm sterk én kan worden gepersonaliseerd. Alu gevelbekleding kan bij nieuwbouw, maar evengoed bij renovatie, want je kan je gevel uitstekend isoleren én ventileren met dit type bekleding. Meer voordelen vind je hier!

 

Aluminium bekleding op maat

Bij Formino ontwerpen en produceren we aluminium bekleding volledig zelf, in eigen atelier. Made in Belgium dus. De gevelbekleding bestaat in standaardformaten en standaardkleuren, maar we kunnen ook gerust op maat produceren.

 

Graag een vrijblijvende offerte? Vraag ze hier aan!

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?