Formino I Hoe hou je je aluminium tuinafsluiting proper?

Hoe hou je je aluminium tuinafsluiting proper?

4 Mei 2020

Aluminium vergt van nature nagenoeg geen onderhoud. Een snelle opschoonbeurt is meer dan voldoende. Hoe doe je dat precies? De Formino experts geven je graag wat tips.

 

Makkelijk schoonmaken

Wanneer het een hele tijd fel regent, kan er uiteraard wat modder of bladeren aan je tuinhekken plakken. Dat maak je makkelijk schoon met een tuinslang, een spons en een trekker. Gebruik géén zeep! Sommige schoonmaakproducten bevatten zuren en kunnen een slechte reactie veroorzaken op het aluminium. Wil je toch wat zeep gebruiken? Let er dan op dat dit een mild product is, zonder schadelijke zuren.

 

Een hogedrukreiniger mag, maar dan moet je wel voldoende afstand houden. Straal op minimum 50 centimeter van de omheining. Heb je een combinatie van aluminium en padoek, dan vermijd je de hoge druk het best.

 

Onderhoudsvriendelijke bloembakken

Ook voor de Formino bloembakken uit aluminium geldt hetzelfde onderhoudsvrije karakter. Ze zijn namelijk uit hetzelfde materiaal vervaardigd als onze tuinafsluitingen.

 

Meer tips of interesse in zo’n onderhoudsvrije aluminium tuinafsluiting? Vertel het ons via 056 961 961 of info@formino.be.

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?