Formino I Maak het jezelf (onderhouds)gemakkelijk met een prachtige aluminium tuinafsluiting van Formino!

Maak het jezelf (onderhouds)gemakkelijk met een prachtige aluminium tuinafsluiting van Formino!

20 Juni 2023

De zomer is er. Tijd dus om volop te genieten van je tuin, al vergt dat natuurlijk meestal wat voorbereidingswerk. En dan hebben we het niet noodzakelijk meteen over het schoonmaken van de grill van je barbecue, of het persen van wat limoentjes voor je mojito, maar eerder over het kunnen garanderen van mentale rust, door enerzijds voldoende privacy, en anderzijds een tuinafsluiting die je niet continu aanmaant tot snoei-, schrob-, schuur- of schilderwerk. Tijd om de balans op te maken!

 

 

Vergelijking tussen alternatieve tuinafsluitingen

 

Natuurlijk is een tuinafsluiting een functioneel item, maar wees er maar zeker van dat het ook een echte eyecatcher kan zijn. En hoewel er verschillende manieren zijn om je tuin af te sluiten en je van privacy & plezier te voorzien, blinken de meeste alternatieven vooral uit in onderhoudsongemak. Laten we enkele veelvoorkomende opties even onder de loep nemen:

 

 • Een natuurlijke haag
  Hoewel natuurhagen een mooie, groene uitstraling hebben, vereisen ze regelmatig snoeien, bemesten en onderhoud. Daarnaast kunnen ze vatbaar zijn voor ziektes en plagen, wat extra zorg en aandacht vergt.
   
 • Schanskorven
  Vanaf medio jaren 2000 leken schanskorven bijna een must voor wie wel wat geld te geef had voor een tuinafsluiting. Toegegeven: door de combinatie van draadijzer en keien zijn ze visueel interessant, maar de beheerders van de keienstranden in het Franse stadje Etretat waren minder enthousiast. Net als wie de korven moest vullen en nadien onderhouden. Zeker in de herfst zijn de keienkorven een verzamelplek voor blaadjes, mos en vuil, dat je er nadien allemaal moet zien uit te prutsen. Een fantastische bezigheidstherapie voor wie ‘s zomers z’n tuin of terras zonneklaar wil maken, en zich niet laat afschrikken door een knieoperatie meer of minder.
   
 • Houten afsluiting
  Houten tuinafsluitingen waren een tijdlang behoorlijk populair vanwege hun natuurlijke uitstraling en hun geringe kost, maar velen vergeten de prijs die je er op langere termijn voor neertelt. Ze vereisen immers periodiek schilderwerk en bescherming tegen weersinvloeden. Staat je afsluiting en je eigendom bovendien op een locatie waar geregeld grondvocht komt opzetten, dan kan een houten afsluiting behoorlijk vatbaar zijn voor houtrot en insecten. Doet er zich vervolgens een zomers warmteonwedertje voor, dan kan de integriteit van je tuinafsluiting mogelijk gecompromitteerd worden. En dan ben je snel aan een nieuwe afsluiting toe. Vraag het maar aan deze klant!
   
 • Betonpanelen
  Betonpanelen zijn robuust en duurzaam, maar het onderhoud kan arbeidsintensief zijn. Regelmatig reinigen om vlekken en groene aanslag te voorkomen, is essentieel om ze er goed uit te laten zien. Hoewel betonpanelen door hun stevigheid generaties kunnen overbruggen, beschikken ze niet over het esthetische cachet om meerwaardezoekers de mentale rust in eigen tuin te gunnen waar ze naar op zoek zijn.

Het alternatief

 

Laten we eerlijk zijn: niemand die een tuin als oord van rust en vertier ziet, eerder dan een plek waar je uren in moet zitten werken, zit te wachten op excessieve onderhoudswerkzaamheden. Gelukkig bestaat er een oplossing die je tijd en energie bespaart, zonder toegevingen te doen op uitstraling: de prachtige aluminium tuinafsluitingen van Formino. Ze zijn niet alleen duurzaam en functioneel, maar bieden ook nog eens een esthetische meerwaarde aan je tuin. De voordelen zijn meerledig:

 

 • Esthetisch
  Natuurlijk staan de voordelen van aluminium buiten kijf, maar bij Formino wil ook het oog wel wat. Via de lijnen Minimal, Urban, Fusion en Archi biedt de Kuurnse specialist in tuinafsluitingen en gevelbekledingen voor elk wat wils. Verkies je een strakke afwerking, streef je een prikkelend resultaat na via horizontale profilering of voeg je liever een houtlook aan je tuinafsluiting toe? Of ga je voor het verrassingseffect: een tuinafsluiting die zowel inkijk stimuleert als afschermt? Bij Formino zit je gebeiteld! Verken gerust het aanbod!
   
 • Duurzaam
  Aluminium is een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en rot niet zoals hout. Dit betekent dat je jarenlang kunt genieten van een prachtige tuinafsluiting zonder dat deze zijn uitstraling verliest. Bovendien is ook de lifecycle van aluminium oneindig circulair.
   
 • Eenvoudig in onderhoud
  Onderhoudsgemak is waar de tuinafsluitingen van Formino echt in uitblinken. Het onderhoud van een aluminium tuinafsluiting is verrassend eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt, is een sponsje. Met een klein wreefje verwijder je moeiteloos vuil, stof en zelfs groene aanslag. Zo blijft je afsluiting er altijd als nieuw uitzien, zonder dat je hier veel tijd aan kwijt bent. En zonder dat je de snoeischaar of verfborstel boven hoeft te halen!

 

Stappenplan voor een zorgeloze zomer!

 

Met een aluminium tuinafsluiting van Formino is onderhoud geen tijdrovende klus meer. Volg deze eenvoudige stappen voor een zorgeloze zomer:

 

▢  Stap 1:
Zorg dat je over een aluminium tuinafsluiting beschikt!

▢ Stap 2:
Begint de zon te piepen? Gebruik dan simpelweg een bezem of een zachte borstel om los vuil van de afsluiting te verwijderen.
 

▢ Stap 3: Span je biceps, maar niet teveel: geef je tuinafsluiting een kleine sponsbeurt om eventueel vuil meteen te verwijderen.
 

▢ Stap 4: Geniet van je tuin: Zodra de afsluiting is gereinigd, ben je klaar om volop te genieten van je zomerse oase. Haal die mojito of rum cola tevoorschijn, steek de barbecue aan en ontspan in je prachtige tuin.
 

▢ Stap 5: Snij limoen in stukjes en doe deze samen met wat munt in een glas.
 

▢ Stap 6: Voeg rietsuiker toe en kras dit lichtjes in de muntblaadjes via een muddler.
 

▢ Stap 7: Vul het glas met ijs, en voeg daar rum aan toe.
 

▢ Stap 8: Roer alles goed om met sodawater of tonic.
 

▢ Stap 9: Geniet van al wat smaakvol is!

 

 

Haal die spons en de cocktailglazen maar boven, en geniet met Formino in no time van je zomerse oase!

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?