Formino I Hoe je woning te laten stralen zonder ingrijpende structurele werken

Hoe je woning te laten stralen zonder ingrijpende structurele werken

20 September 2023

Een woning een moderne, tijdloze of zelfs warme look aanmeten is een klus waar je wellicht ingrijpende werkzaamheden, een karrenvracht stof en een flink prijskaartje aan koppelt. Die aanname is niet onlogisch, gezien de visuele impact die zo'n klus vooropstelt. Toch kan het ook anders: met aluminium gevelbekleding kan je je woning voor een correcte kost een opwaardering bieden, die de persoonlijkheid van de bewoners beter weet te weerspiegelen. Maar wat zijn nu de voordelen van aluminium gevelbekleding, en met welke zaken hou je best rekening?

 

1. Duurzaamheid in een strak jasje

 

Aluminium gevelbekleding is een duurzame oplossing die een leven lang meegaat. Het materiaal is van nature bestand tegen corrosie en weersinvloeden, wat betekent dat je gevel er jarenlang als nieuw uit blijft zien. Bovendien valt aluminium na gebruik volledig te recycleren, waardoor het materiaal ook een milieuvriendelijke keuze is.

 

2. Modern design voor een tijdloze uitstraling

 

Ook al valt het aluminium te recycleren, kies je voor designvarianten zoals de productfamillies van Formino, dan kan je rekenen op een strakke belijning en onveranderlijke moderne uitstraling waardoor je komende decennia helemaal geen reden krijgt om het materiaal te laten recycleren. De tijdloze charme past perfect bij de architectuur van vandaag én die van morgen, en geeft je gevel een langdurig eigentijds tintje.

 

3. Stofvrij installatiegemak via het Easy align-systeem

 

Vergeet schuur- of slijpwerk, en de onvermijdelijke stofontwikkeling die daarbij komt kijken. Formino's Easy alignsysteem leent zich tot razendsnelle plaatsing zonder gecompliceerd opmeetwerk. Zelfs rond ramen, deuren of hoeken is het mogelijk een mooie overgang te bekomen tussen de lijnen van de aluminium gevelbekleding. Van bij de plaatsing van het eerste gevelprofiel valt vast te stellen waar de volgende aansluitingsrand zal uitkomen. De uitkomst? Een onberispelijk resultaat, in lijn met de bestaande structuur van uw woning, en dus zonder ingrijpend structurele werken.

 

 

4. Keuzevrijheid in combinatie en kleur

 

Met Formino's gevelbekleding kun je zowel creatief als uniform te werk gaan. Je hebt de keuze uit drie afwerkingsprofielen (RIB, BLOCK en FUSION) om het lijnenspel van je gevel te bepalen. Bovendien biedt Formino een breed kleurenpalet, waarbij je je gevelbekleding in elke gewenste RAL-kleur kunt laten coaten. Dit laat toe om bv. de kleur af te stemmen of net perfect te laten contrasteren met de kleur van het bestaande schrijnwerk of de huidige tuinafsluiting.

 

5. Onderhoudsvriendelijk en weerbestendig

 

Aluminium vereist nagenoeg geen onderhoud. De poederlakcoating beschermt je profielen optimaal en maakt ze bestand tegen alle weersomstandigheden. Zo behoudt je gevel zijn frisse uitstraling, bij regen en zonneschijn, maar net zo goed bij zandstormen of hagel.

 

6. Perfect complementair met andere materialen

 

Naast het combineren van verschillende profielen, laat Formino-gevelbekleding zich ook perfect rijmen met andere materialen zoals baksteen, beton of crepi, zonder een clash te veroorzaken. Ook hierdoor laat de gevelbekleding van Formino toe om een unieke en opvallende look te creëren voor je woning.

 

Ontdek Formino's gevelbekleding

 

Wil je van je gevel het stralende visitekaartje van je huis maken, zonder al te ingrijpende structurele werken te moeten doorvoeren? Dan loont het zeker om de aluminium gevelbekledingsprofielen en de mogelijkheden van Formino te ontdekken!

 

 

Geef je woning een moderne en duurzame upgrade

Deel dit bericht: 

Outdoor design op maat?